Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

It's the most wonderful time of the year!!

Γεια σας κορίτσια μου!!

Γενικά είμαι άνθρωπος της άνοιξης και του καλοκαιριού, γιατί πραγματικά προτιμώ να λιώνω από τη ζέστη παρά να τουρτουρίζω από το κρύο! Όμως σε κάθε τι έτσι και σε κάθε εποχή φροντίζω να βρίσκω κάτι θετικό οπότε στο χειμώνα το μόνο θετικό είναι οι γιορτές! Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, Θεοφάνια, Απόκριες, Αγίου Βαλεντίνου, Καθαρά Δευτέρα τόσες και άλλες τόσες μεγάλες γιορτές και ευκαιρίες για συγκεντρώσεις, δώρα, ξεφάντωμα και διακοπές!

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά!!
Αααααααααααααχ είναι πραγματικά η ομορφότερη περίοδος του χρόνου...
Και οι λόγοι είναι πολλοί...




Η προετοιμασία και η αναμονή. Δεν μπορείτε να φανταστείτε το πόσο χαρούμενη με κάνει κάθε χρόνο η όλη διαδικασία του να στολίσω το δέντρο, το σπίτι μου και φυσικά το δωμάτιό μου! Όλα αυτά τα στολίδια, οι κορδέλες, οι αγιο βασίληδες, οι χιονάνθρωποι, τα φωτάκια, τα φιογκάκια, τα αστεράκια, οι χιονονιφάδες και φυσικά η ανυπομονησία για να έρθουν τα Χριστούγεννα σε γεμίζουν με τόση χαρά! Εκτός όμως από τα σπίτια μας στολίζονται όλα τα μαγαζιά και όλοι οι δρόμοι σε κάθε πόλη και χωριό... Τι πιο όμορφο!

Τα χρώματα και η μουσική. Ο χειμώνας χαρακτηρίζετε από σκούρα χρώματα κυρίως από το μαύρο και το γκρι αφού και ο καιρός τις περισσότερες μέρες μαύρος και άραχνος είναι! Αυτές οι μέρες όμως είναι γεμάτες με το κόκκινο από τη στολή του Άι-Βασίλη, το πράσινο από τα κλαδιά του έλατου, το λευκό του χιονιού, το χρυσό και ασημί που απλά δίνουν μια παραπάνω λάμψη τόσο στα στολίδια όσο και στα ρούχα, τα νύχια και το μακιγιάζ μας! Και τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια που τα ακούμε παντού! Ακόμα και από τα μεγάφωνα στους κεντρικούς δρόμους τις πόλης μας!

Στολιδάκια από το δέντρο μου!!



Τα γλυκά. Οι αμερικάνοι έχουν τα marshmallows, τα gingerbread cookies και τις πουτίγκες! Εμείς έχουμε τα μελομακάρονα, τους κουραμπιέδες, τις δίπλες και τον μπακλαβά, τα τρουφάκια, τους κορμούς και κάθε λογής κουλουράκια! Ότι και να προτιμάτε είναι οι μέρες να τα απολαύσετε χωρίς να νιώσετε ενοχές... αφήστε τις ενοχές για μετά αφού καινούριος χρόνος έρχεται οπότε έχουμε πολύ χρόνο για να κάψουμε τις θερμίδες των γιορτών!







Η μαγεία. Δεν ξέρω εσείς αν πιστεύετε στη μαγεία των Χριστουγέννων εγώ σίγουρα ναι!! Και αν θέλετε να πιστέψετε κι εσείς περάστε αυτά τα Χριστούγεννα με παιδιά! Είτε είναι τα παιδιά σας, τα μικρά αδέρφια σας, τα ανίψια σας, τα ξαδέρφια σας ή τα παιδιά των φίλων σας είναι τόσο ωραίο να τους διηγείστε την ιστορία της γέννησης του Χριστού... μεταφέρεστε κι εσείς σε εκείνη την εποχή και παίρνετε λίγη από τη μαγεία του φωτεινού άστρου της Βηθλεέμ! Ο ενθουσιασμός τους με κάθε τι Χριστουγεννιάτικο και η πίστη τους στον Άι Βασίλη σε κάτι που δεν υπάρχει (αλλά μόνο εσείς το ξέρετε) μας κάνει όλους να θέλουμε να έχουμε αυτή την αφέλεια, αυτή την παιδικότητα! Μάθετε στα παιδιά το νόημα αυτής της υπέροχης γιορτής και μην τα κάνετε να ενδιαφέρονται μόνο για τα δώρα!


Οι ευχές και η αισιοδοξία. Είναι από τις λίγες περιόδους που δεν σταματάμε να ευχόμαστε χρόνια πολλά και καλές γιορτές! Όλοι μας εύχονται από κάτι... υπάρχει μια γενικότερη αισιοδοξία και οι καρδιές μας γεμίζουν με ελπίδα... ελπίδα ότι η ζωή και ο κόσμος θα καλυτερέψει, ότι αυτό που ευχόμαστε ή μας εύχονται θα γίνει πραγματικότητα και ότι ακόμα και τα πιο τρελά μας όνειρα μπορούν να γίνουν αληθινά... με μια ευχή, με μια μικρή ευχή που βγαίνει που βγαίνει μέσα από την ψυχή μας και με πίστη, πίστη ότι μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα! Γιατί? Γιατί είναι Χριστούγεννα!


Η αγάπη. Δεν τη νιώθετε κι εσείς? Είναι διάχυτη παντού αυτές τις μέρες... μας κάνει πιο δυνατούς και ξεχνάμε τα προβλήματα της καθημερινότητας... μια αγκαλιά, ένα χαμόγελο, ένα βλέμμα είναι αρκετά για να αλλάξουν όλη σας τη μέρα ίσως και τη ζωή... Πάρτε τους αγαπημένους σας ανθρώπους και πηγαίνετε σε όποια χριστουγεννιάτικη εκδήλωση μπορείτε! Και βγάλτε φωτογραφίες, όσες πιο πολλές φωτογραφίες μπορείτε γιατί αν κάτι μας κάνει χαρούμενους είναι οι όμορφες αναμνήσεις μας! Αυτές μας θυμίζουν ότι ζούμε και ότι ζήσαμε! 

 


Η φιλανθρωπία. Ναι οι μέρες σίγουρα ενδείκνυνται για να αποδείξουμε αν είμαστε πραγματικά άνθρωποι! Από το αν θα ανοίξουμε την πόρτα μας στα παιδάκια που λένε τα κάλαντα μέχρι του αν θα κάνουμε κάποια δωρεά σε ένα ίδρυμα ή σε ένα σύλλογο που έχει ανάγκη ή ακόμα και αν δώσουμε κάτι που μας περισσεύει σε κάποιον που ξέρουμε ότι το έχει ανάγκη δείχνει την ανθρωπιά μας και την καλή μας θέληση! Δεν υπάρχει πιο ωραίο πράγμα από το να βοηθάς τον συνάνθρωπό σου και να παίρνεις την ευγνωμοσύνη του! Επιπλέον έχεις κάνει την καλή σου πράξη και που ξέρεις μπορεί να φέρει και σε σένα δώρο ο χοντρός κύριος που είναι ντυμένος στα κόκκινα και κατεβαίνει από τις καμινάδες ;-)


Τα όνειρα. Μετά το τέλος των Χριστουγέννων έρχεται η συνειδητοποίηση ότι μια ακόμη χρονιά τελειώνει και μια ακόμα είναι στην εξώπορτα μας και έρχεται! Έρχεται μαζί της και η ανασκόπηση του χρόνου που πέρασε καθώς και τα σχέδια και οι στόχοι για τον επόμενο χρόνο! Εκείνες τις μέρες δε νιώθετε ότι το χρονόμετρο μηδενίζει και ξαναρχίζει από την αρχή με το που μπαίνει ο καινούριος χρόνος? Είναι ωραίο να ονειρευόμαστε γιατί τα όνειρά μας είναι δικά μας και δεν μπορεί να μας τα στερήσει κανείς!! Και αν με ρωτήσουν ποια είναι τα πιο όμορφα Χριστούγεννα θα πω ότι δεν έχουν έρθει ακόμα... Έχω πολλά να ζήσω ακόμη, το ίδιο και εσείς!! Μόνο όταν θα ήμαστε γιαγιάδες και θα έχουμε φάει τη ζωή με το κουτάλι θα μπορέσουμε να απαντήσουμε και να διαλέξουμε τα πιο ωραία μας Χριστούγεννα!!


Ξέρω αυτό το post είναι αρκετά μεγάλο και πολλές από εσάς ίσως δεν καταφέρατε να το διαβάσετε μέχρι τέλους αλλά όλα αυτά είναι μέσα στο μυαλό μου, στην καρδιά μου και θέλησα να τα μοιραστώ μαζί σας!! 

Σας εύχομαι λοιπόν αυτές τις άγιες μέρες 
Χρόνια Πολλά, να έχετε καλά Χριστούγεννα με υγεία πάνω απ'όλα,
με πολύ αγάπη και να περάσετε όμορφες στιγμές ότι και αν κάνετε
με  όποιον και αν είστε!!

                                   
Φιλάκια πολλά!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου