Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

DIY Homemade Body Scrub

Γεια σας κορίτσια μου!!

Σήμερα θα σας μιλήσω για το αγαπημένο μου απολεπιστικό σώματος που λατρεύω και δεν το αλλάζω με κανένα scrub του εμπορίου! Η βασική συνταγή είναι φυσικά...

....Ελαιόλαδο και κρυσταλλική ζάχαρη!!

Είμαι σίγουρη πως οι περισσότερες από εσάς το έχετε δοκιμάσει και αν δεν το έχετε κάνει ακόμα δεν ξέρετε τι χάνεται! Ενυδατώνει, μαλακώνει το δέρμα, βοηθά στην αντιγήρανση και απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα!
Όμως σε αυτή τη βασική συνταγή μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα υλικά ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματος μας και φυσικά για να υπάρχει ποικιλία!
Μερικά από τα συστατικά που μπορούμε να προσθέσουμε είναι τα εξής :





1) ΜΕΛΙ - μαλακώνει και επουλώνει το δέρμα, είναι αντιβακτηριδιακό και αντιοξειδωτικό και προσφέρει ουσιαστική ενυδάτωση.












2) ΛΕΜΟΝΙ - περιέχει βιταμίνη C που δίνει λάμψη, νεανικότητα

και λευκαίνει το δέρμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τόσο το χυμό όσο και το ξύσμα του λεμονιού.







3) ΚΑΦΕΣ - έχει πολλά αντιοξειδωτικά στοιχεία, τονώνει, ενυδατώνει και επαναφέρει στο δέρμα τη σφριγηλότητα του. Φυσικά δεν αναφέρομαι στο ρόφημα αλλά στον αλεσμένο καφέ γαλλικό, ελληνικό, nescafe, espresso ότι έχετε εύκαιρο στο σπίτι. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και σαν εξειδικευμένη

αγωγή  τοπικά στα σημεία που έχετε κυτταρίτιδα.






4) ΚΑΝΕΛΑ - είναι θερμαντική, αντισηπτική και αντιγηραντική

και επίσης μυρίζει υπέροχα. Ενδείκνυται και αυτή για την κυτταρίτιδα









5) ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ ΚΑΙ ΛΑΔΙΑ - μπορείτε να βάλετε όποιο αιθέριο έλαιο προτιμάτε όπως λεβάντα, φασκόμηλο, γεράνι κ.α. ή να προσθέσετε άλλα λαδάκια όπως αμυγδαλέλαιο, jojoba oil, λάδι καρύδας κ.α.







6) Εγώ προτιμώ την κρυσταλλική ζάχαρη γιατί αυτή έχει ταιριάξει
στο δέρμα μου αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλάτι αν έχετε πιο ευαίσθητο δέρμα ή καστανή ζάχαρη αν προτιμάτε πιο χοντρούς κόκκους.






Extra tips :
* Απλώστε το πήλινγκ σε όλο σας το σώμα από τα πόδια προς τα πάνω και κάντε απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις. Μην είστε βιαστικές! Πάρτε το χρόνο σας...
* Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλους τους παραπάνω συνδυασμούς και στο πρόσωπό σας και φυσικά μην ξεχάσετε τις πατούσες και τις φτέρνες σας!
* Για να γίνει το ξύρισμα σας παιχνιδάκι ξεβγάλτε ίσα ίσα να φύγει η ζάχαρη από πάνω σας και να παραμείνει το στρώμα λαδιού και το ξυράφι θα γλιστράει στα πόδια σας χωρίς κοψίματα και χωρίς να ξηραίνει το δέρμα σας.
* Ξεβγάλτε με ζεστό νερό και φροντίστε το τελευταίο ξέβγαλμα να είναι με κρύο νερό για να κλείσουν οι ανοιχτοί πόροι και να έχετε καλύτερο αποτέλεσμα. Τέλος εφαρμόστε την ενυδατική σας.


Φιλάκια πολλά!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου