Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Winter Essentials #3 (Skincare)


Γεια σας κορίτσια μου!!


Το χειμώνα εκτός από την αλλαγή που πρέπει να κάνουμε στη ντουλάπα μας γεμίζοντάς τη με πουλόβερ, μπουφάν και μπότες, θα πρέπει να αλλάξουμε και την καθημερινή μας περιποίηση προσώπου και σώματος. Και αυτό γιατί οι χαμηλές θερμοκρασίες και η υγρασία κάνουν το δέρμα μας να δείχνει μουντό, χωρίς λάμψη, αφυδατωμένο, ξηρό και οι πόροι μας φράσσονται μην αφήνοντας το δέρμα μας να αναπνεύσει. 
Έτσι σήμερα κλείνοντας τον κύκλο της σειράς μου "Τα απαραίτητα του Χειμώνα" θα μιλήσουμε για περιποίηση και θα το κάνουμε λίγο διαφορετικά από τις προηγούμενες φορές γιατί θα σας προτείνω και συγκεκριμένα προϊόντα. Αν θέλετε να πάρετε ιδέες και έμπνευση για τα ψώνια σας τώρα που έχουμε ακόμα εκπτώσεις μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στο πρώτο μέρος που αφορά τα ρούχα εδώ και στο δεύτερο μέρος που αφορά αξεσουάρ και παπούτσια εδώ.



1) ΑΠΟΛΕΠΙΣΗ
Το πιο σημαντικό βήμα για τη σωστή περιποίηση τόσο του προσώπου όσο και του σώματός μας είναι η απολέπιση και αυτό γιατί πριν χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε προϊόν ενυδάτωσης προκειμένου το δέρμα μας να απορροφήσει όλα τα συστατικά και τα οφέλη του, θα πρέπει να έχουμε διώξει όλα τα νεκρά κύτταρα και να ανοίξουμε τους πόρους του! Για το σώμα υπάρχουν πολλά απολεπιστικά στο εμπόριο αλλά πραγματικά δε βρίσκω το λόγο να πάτε να τα αγοράσετε όταν μπορείτε να φτιάξετε στην κουζίνα σας το πιο σούπερ srub με λάδι και ζάχαρη για το οποίο έχω κάνει ανάλογο diy post εδώ. Για το πρόσωπο θα σας πρότεινα κάτι πιο εξειδικευμένο όπως είναι οι υπέροχες κρέμες και τα gel απολέπισης της Apivita

***Beauty Tip: Τα ευαίσθητα και ξηρά δέρματα πρέπει να κάνουν απολέπιση μία φορά στις 10 μέρες, τα κανονικά δέρματα μία φορά την εβδομάδα ενώ τα λιπαρά χρειάζονται απολέπιση δύο φορές την εβδομάδα!


2) ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΕΝΥΔΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ
Τα ξηρά δέρματα μέσα στο χειμώνα ξηραίνουν ακόμα περισσότερο, τα κανονικά τείνουν να γίνονται πιο ξηρά ενώ τα λιπαρά μπορεί να παραμένουν λιπαρά αλλά συνήθως αφυδατώνονται και έχουν ανάγκη από περισσότερη ενυδάτωση! 
Οι προτάσεις μου: Clinique Moisture Surge Extended Thirst Relief για όλους τους τύπους δέρματος, Chanel Hydra Beauty Creme Hydration Protection Radiance για ξηρά και κανονικά δέρματα, Fresh Line Εσπερίδες Ενυδατική κρέμα Εξισορρόπησης και Λάμψης για κανονικά προς λιπαρά δέρματα, Vichy Aqualia Thermal Night Spa Ενυδατική Φροντίδα Νυκτός και Μάσκα σε 1 ιδανικό και για ευαίσθητες επιδερμίδες. 


3)ΕΝΥΔΑΤΙΚΑ ΧΕΙΛΙΩΝ
Όπως και το πρόσωπο έτσι και τα χείλη λόγω κρύου ξεραίνονται και σκάνε οπότε τα ενυδατικά χειλιών πρέπει να βρίσκονται και πάνω στο κομοδίνο μας αλλά και μέσα στην τσάντα μας όπου κι αν είμαστε. Και στα χείλη μας καλό είναι να κάνουμε συχνά απολέπιση για να λειτουργήσει καλύτερα και το lip balm μας. Φυσικά δεν πρόκειται να σας προτρέψω να αγοράσετε scrub χειλιών του εμπορίου αλλά να χρησιμοποιήσετε την κλασσική και πολύ αποτελεσματική diy σπιτική συνταγή: 1 κουταλιά ελαιόλαδο + 1 κουταλιά ζάχαρη + 1 κουταλιά μέλι!
 Οι προτάσεις μου: EOS Lip Balms, Liposan Milk & Honey για ξηρά και ταλαιπωρημένα χείλη, Nivea Lip Butters, Korres Μανταρίνι Lip Butter Stick Τριαντάφυλλο με SPF 15, Apivita Lip Care



3) BODY BUTTERS
Το σώμα μας είναι το πιο προστατευμένο τώρα το χειμώνα γιατί φοράμε πιο χοντρά ρούχα αλλά και αυτό έχει ανάγκη από πλούσια ενυδάτωση για να μπορέσει να αναπνεύσει! Εγώ αγαπώ τα body butters και λατρεύω την υφή τους αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τα διάφορα λαδάκια που είναι πολύ της μόδας ή το κλασσικό Baby Oil για βαθιά ενυδάτωση.
Οι προτάσεις μου: Kiehl's Creme de Corps Soy Milk & Honey Whipped Body Butter, I love... Mango & Papaya Nourishing Body ButterVaseline Cocoa Butter Smoothing Body Butter, The Body Sop Body Butters.



4) ΚΡΕΜΕΣ ΧΕΡΙΩΝ
Αυτά που καταπονούνται πιο πολύ είναι τα χέρια μας λόγω κρύου οπότε θα πρέπει να τα ενυδατώνουμε καθημερινά και αρκετές φορές μέσα στη μέρα.
Οι προτάσεις μου: Bioten Κρέμα Χεριών Αναδόμησης με Μέλι & Έλαιο Macademia για πολύ ξηρό δέρμα, Neutrogena Hand Cream, Korres Ενυδατική Κρέμα Χεριών με βιολογικό Αμυγδαλέλαιο από την Ελασσόνα & Καλέντουλα από την Κομοτηνή για καθημερινή χρήση, Apivita Hand Care με γιασεμί και λευκό τσάι για ξηρά/σκασμένα χέρια, Nivea Θρεπτική Κρέμα ΧεριώνVichy Essentielles Κρέμα χεριών για ξηρά και ταλαιπωρημένα χέρια.



5)ΜΑΣΚΕΣ ΜΑΛΛΙΩΝ
Τα μαλλιά μας και αν έχουν ανάγκη από ενυδάτωση! Λόγω κρύου χάνουν την υγρασία τους και φριζάρουν, επιπλέον το χειμώνα τείνουμε να χρησιμοποιούμε περισσότερη θερμότητα στα μαλλιά μας και περισσότερα προϊόντα styling για να αποφύγουμε τα ανεπιθύμητα αποτελέσματα της εξωτερικής υγρασίας. Οπότε μια με δύο φορές την εβδομάδα είναι επιτακτικό να χρησιμοποιούμαι μάσκες μαλλιών για βαθιά ενυδάτωση (***εμείς που έχουμε λιπαρά μαλλιά ξέρετε... μάσκα από το ύψος των αυτιών μέχρι τις άκρες, ποτέ από τις ρίζες!!).
Οι προτάσεις μου: Macadamia Natural Oil Deep Repair Masque για ξηρά ταλαιπωρημένα μαλλιά, Aussie 3 Minute Miracle Reconstructor Deep Conditioner, Fructis Θρέψη και Επανόρθωση 3 Δυναμωτική Μάσκα για ξηρά/ταλαιπωρημένα μαλλιά, Elvive Ολική Αναδόμηση 5 Μάσκα Αναδόμησης.




6) ΜΠΟΡΝΤΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ
Σκούρα μπορντό και σκούρα μωβ χείλη, μάγουλα και νύχια είναι η τάση για το χειμώνα και το φθινόπωρο που μας πέρασε.
Οι προτάσεις μου: Κραγιόν --> Erre Due Matte Lipstick No550, Seventeen Matte Lasting Lipstick No22, Mac Matte Lipstick Diva
                               Ρουζ --> Mac Plum Foolery, theBalm Cabana Boy, Chanel Plum Attraction #63 Joues Contraste Blush
                               Βερνίκια --> Essie Skirting the Issue, Erre Due Beat 623



Ελπίζω να σας άρεσε το ποστ μου και να πήρατε ιδέες! Τα λέμε στο επόμενο ποστ....


Φιλάκια πολλά!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου