Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

My morning skincare routine (Η πρωινή μου περιποίηση προσώπου)


Το πρωινό μου ξύπνημα περιλαμβάνει τα εξής απλά πράγματα: ξυπνητήρι και χουζούρεμα στο κρεβάτι (που πολύ θα ήθελα να μη τέλειωνε ποτέ!), λίγη πρωινή γυμναστική που πάντα με αναζωογονεί, ένα γρήγορο ντουζάκι, ένα καλό πρωινό με μια μεγάλη κούπα καφέ ή τσάι, που θα γεμίσει τις μπαταρίες μου για τις υποχρεώσεις της ημέρας και φυσικά την περιποίηση προσώπου μου, που είναι μια μικρή ιεροτελεστεία για μένα κάθε πρωί, αλλά και το βράδυ. Φροντίζω πάντα τα προϊόντα που χρησιμοποιώ να είναι κατάλληλα για τον τύπο της επιδερμίδας μου και να καλύπτουν τις ανάγκες του.

Το πρόσωπό μου είναι αρκετά λιπαρό, με μεγάλους εμφανείς πόρους, πολλές λακουβίτσες από σπυράκια που πείραζα όταν ήμουν πιο μικρή και κάποια ευτυχώς ελάχιστα σπυράκια και όχι πολύ μεγάλα, που εμφανίζονται συγκεκριμένες μέρες του μήνα μόνο. Πολλές φορές βέβαια έχω παρατηρήσει ότι όταν ξεφεύγω από τη διατροφή μου και το ρίχνω στο junk food και στις σοκολάτες, το πρόσωπό μου αντιδρά άσχημα και γεμίζει σπυράκια.  

Τον τελευταίο καιρό, λοιπόν, χρησιμοποιώ το αναζωογονητικό gel καθαρισμού της Garnier με εκχύλισμα από γκρέϊπφρουτ, ρόδι & βιταμίνη C  για λιπαρές επιδερμίδες με τάση για ατέλειες, για να καθαρίσω σε βάθος το πρόσωπό μου. Είναι τόσο δροσερό και μυρίζει φρουτένια που πραγματικά με αναζωογονεί κάθε πρωί, συσφίγγει τους πόρους μου και νιώθω το πρόσωπό μου πεντακάθαρο. Σειρά έχει η τονωτική λοσιόν, που θεωρώ απαραίτητο βήμα για κάθε λιπαρή επιδερμίδα γιατί αφαιρεί οτιδήποτε δεν έχει αφαιρέσει το καθαριστικό και κάνει ένα είδους ήπιας απολέπισης αφαιρόντας τα νεκρά κύτταρα. Η απαλή τονωτική λοσιόν της Nuxe για μάτια και πρόσωπο με ροδοπέταλα, με έχει αφήσει πολύ ευχαριστημένη παρ'όλο που απευθύνεται σε κανονικές προς ξηρές επιδερμίδες, γιατί δε νιώθω να με τραβάει και είναι τόσο δροσιστική.

Για την ενυδάτωση, την προστασία και την κάλυψη τώρα του προσώπου μου χρησιμοποιώ τον ορό της L'Oreal από τη σειρά Skin Perfection, που είναι ότι πρέπει για βάση γιατί δίνει μια ομοιομορφία και μια λάμψη στο πρόσωπο, την αντιηλιακή κρέμα της Carroten με spf30 που δεν είναι από τις αγαπημένες μου γιατί είναι αρκετά λιπαρή (προσπαθώ να την τελειώσω γι'αυτό και συνεχίζω να τη χρησιμοποιώ) και τέλος την αγαπημένη μου BB cream της Garnier για μεικτές/λιπαρές επιδερμίδες, που μου δίνει πολύ καλή κάλυψη, ενυδάτωση και είναι ματ (πάντα όμως σετάρω και μια πουδρίτσα τη ζώνη Τ μου, που βγάζει έξτρα λιπαρότητα).

Δε χρησιμοποιώ κάποια εξειδικευμένη κρέμα ματιών γιατί δεν έχω ούτε σακούλες ούτε μαύρους κύκλους στην περιοχή κάτω από τα μάτια ούτε με απασχολούν ακόμα οι ρυτίδες, οπότε η BB Cream Roll-on ματιών της Garnier μου δίνει όλα όσα θέλω. Ενυδατώνει, δίνει όση ακριβώς κάλυψη και λάμψη θέλω, με λίγα λόγια την έχω λατρέψει! Τέλος, ενυδατώνω τα χείλη μου με το Mandarin lip butter stick του Korre στην απόχρωση Peach και δεν φεύγω ποτέ από το σπίτι χωρίς να βάλω αποσμητικό, που αυτόν τον καιρό είναι το Sanex dermo pro hydrate  σε μορφή σπρέι.

Ένα ακόμα πράγμα που είναι καθημερινή μου ρουτίνα είναι να λέω Καλημέρα! Γιατί μια καλημέρα και ένα χαμόγελο μπορούν να κάνουν τη μέρα σου πιο όμορφη!

Εσείς ποια προίόντα χρησιμοποιείται στην πρωινή σας περιποίηση προσώπου? Έχουμε κοινά?





15 σχόλια:

  1. το τζελ καθαρισμου ειναι υπερ αγαπημενο..αυτο το Roll on της garnier Το ψαχνω εδω που μενω και δεν το βρισκω..απιστευτο..καποια στιγμη θα το δοκιμασω που θα παει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το roll on το πέτυχα σε πολύ καλή έκπτωση στο Βασιλόπουλο, αν θυμάμαι καλά 4€ μόνο!! Ελπίζω να το βρεις γιατί είναι πάρα πολύ καλό!! :)

      Διαγραφή
  2. Ωραία η ρουτίνα σου!Τελείωσε το gel καθαρισμού μου, φαίνεται ωραίο αυτό της Garnier και πρέπει να έχει αναζωογονητική μυρωδιά, ειδικά για το πρωί! Πόσο και από που το πήρες;; Πολλά φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ κοπέλα μου!! Να το δοκιμάσεις είναι πολύ καλό το τζελ!! Το βρίσκεις παντού και σε σουπερμάρκετ και στα hondos, νομίζω 3-4€ έκανε αλλά δεν είμαι σίγουρη γιατί το έχω αρκετό καιρό!! Φιλάκια :)

      Διαγραφή
  3. Θα ήθελα να δοκιμάσω τη λοσιόν της Nuxe γιατί έχω κανονικό-ξηρό πρόσωπο. Τα lip butter του Κορρέ είναι λατρεμένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρ'όλο που έχω λιπαρό δέρμα και την πήρα καταλάθος με έχει αφήσει πολύ ευχαριστημένη!! Φαντάζομαι σε ξηρά δέρματα θα κάνει ακόμα καλύτερη δουλειά!! Έχω ακόμα ένα lip butter του Κορρέ που το κουβαλάω πάντα στην τσάντα μου!! Είναι απίστευτα ενυδατικά!! :)

      Διαγραφή
  4. το τζελ λέω να το δοκιμάσω και εγώ , εχω ξαναδοκιμάσει απο garnier και έχω μείνει πολύ ευχαριστημένη!
    απο sanex να δοκιμάσεις τα roll on , είναι πολύ καλα και δεν μυρίζει καθόλου ο ιδρώτας ...

    φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ganier έχει γενικώς πολύ καλά καθαριστικά!! Η αλήθεια είναι πως δεν συμπαθώ ιδιαίτερα τα roll on, προτιμώ περισσότερο τα αποσμητικά σε σπρέι, αλλά θα το έχω σίγουρα υπ'όψιν μου!! Φιλάκια :)

      Διαγραφή
  5. Πήρα και εγώ σήμερα το sanex να το δοκιμάσω και ελπίζω να είναι καλό! φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό είναι, αλλά έχω δοκιμάσει και πολύ καλύτερα!! Φιλάκια :)

      Διαγραφή
  6. To Serum της L'oreal είναι ένα από τα αγαπημένα μου!! Η λοσίον της Nuxe ακούγεται πολύ ενδιαφέρον,θα την έχω στα υπόψην μου για το μέλλον!!
    Φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ ωραίο post!!! Θα ήθελα να δοκιμάσω την bb cream της Garnier για μικτές-λιπαρές επιδερμίδες, γιατί έχω διαβάσει πολλά καλά σχόλια γι'αυτή! Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τον ορό της L'oreal τον χρησιμοποιώ κι εγώ, και τον έχω αγαπήσει...Αν και τώρα που πήρα με το Cherrybox την Steamcream θα μείνει στην άκρη :) Εγώ συνήθως το πρωί απλά καθαρίζω το πρόσωπό μου με κάποιο καθαριστικό και έπειτα απλώνω μία bb κρέμα. Περισσότερη όρεξη έχω για skincare το βράδυ!

    xxx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. αυτό το gel δεν θα μου ξεφύγει μόλις μπει ο μήνας και ας έχω 100 ακόμα στη σειρά. Και το roll οn θα το τσιμπίσω μου φαίνεται!! πολύ ωραίο ποστ :) Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή