Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Let's talk about beauty blogs with a tag!



Και μετά τις καλοκαιρινές διακοπούλες επιστρέφω με ένα tag που έφτιαξαν δυο γλυκύτατες bloggers η Κωνσταντίνα από το kwnstantinan.blogspot.gr και η Κάτια από το katiasbeautyworld.blogspot.gr! Εμένα με έκανε tag η Κάτια και την ευχαριστώ πάρα πολύ!! Πάμε να δούμε τις ερωτησούλες αλλά και τις απαντησούλες μου!! (έχω ζουζουνιάρικη διάθεση σήμερα, νομίζω το καταλάβατε)


1) Πως ξεκίνησες το beauty blogging?
Έχω όρεξη οπότε θα σας πω την ιστορία από την αρχή! Σαν φοιτήτρια, για μένα ίντερνετ ήταν μόνο το facebook και το site της σχολής μου και ήταν η περίοδος που άρχιζα να ψάχνομαι περισσότερο με το μακιγιάζ και με την περιποίηση (η Μενεγάκη με τα θέματα ομορφιάς της στο πρωινό έπαιξαν μεγάλο ρόλο οφείλω να ομολογήσω!) . Όταν τελείωσα τις σπουδές μου και γύρισα στην πόλη μου, έχοντας πολύ χρόνο στη διάθεσή μου τυχαία πέτυχα ένα βιντεάκι στο youtube όπου μια κοπέλα έδειχνε ένα βραδινό μακιγιάζ. Και έτσι ξεκίνησαν όλα.... γνώρισα τη beauty κοινότητα του youtube, άρχισα να ακολουθώ πολλές ξένες beauty gurus και στη συνέχεια ανακάλυψα και τις ελληνίδες!! Μέσα από αυτές λοιπόν έμαθα ότι υπάρχει και το blogging! Μου άρεσε τόσο πολύ που υπήρχε ένας τρόπος να μοιραστώ και εγώ τις δικές μου απόψεις σε θέματα ομορφιάς γιατί εκείνη την περίοδο ήμουν πολύ απογοητευμένη από τον εαυτό μου και από τη ζωή γενικότερα! Μέσα από το blogging βρήκα τον τρόπο να περνάω δημιουργικά το χρόνο μου και να συναναστρέφομαι με γυναίκες που είχαν το ίδιο πάθος με μένα!

2) Τι κάνει για σένα ένα blog όμορφο και τι σε ωθεί να το παρακολουθείς?
Για μένα όταν ένα blog είναι φτιαγμένο με αγάπη είναι και όμορφο! Σίγουρα ένα blog με ωραία εμφάνιση, περιποιημένο και με ωραία posts είναι πιο ελκυστικό να το διαβάσω, αλλά ακολουθώ και blogs τα οποία δεν με ελκύουν εμφανισιακά! Τα άρθρα τους όμως, ο ωραίος λόγος ή ακόμα και η αύρα της blogger που φαίνεται μέσα αυτά με κάνουν να θέλω να συνεχίζω να τα παρακολουθώ!

3) Πες 3 στοιχεία που κάνει ένα beauty blog επιτυχημένο?
Για μένα το πρώτο και σημαντικότερο είναι τα posts που έχουν αυθεντικότητα και ειλικρινή άποψη! Δεύτερο είναι η εμφάνιση του blog να είναι έστω και λίγο προσεγμένη και τρίτο οι ωραίες φωτογραφίες πάντα παίζουν σημαντικό ρόλο!

 4) Τι σου αρέσει να διαβάζεις περισσότερο στα beauty blogs?(π.χ.hauls,reviews,αγαπημένα)
Να πω την αλήθεια μου όλα μου αρέσει να τα διαβάζω! Δεν έχω μεγαλύτερη κλίση σε κάποιο συγκεκριμένο είδος άρθρων!

5) Πες 3 αγαπημένες σου beauty bloggers και γιατί?
Mου είναι τόσο δύσκολο να περιοριστώ μόνο σε τρεις, αλλά θα προσπαθήσω...
 1. Η Ειρήνη από το Blushing Loves αποτελεί πρότυπο για μένα! Οι φωτογραφίες της είναι απλά υπέροχες, σέβομαι και εμπιστεύομαι πάρα πολύ τις απόψεις της και φυσικά είναι μια κούκλα!
 2. Η Βάσια από το Extreme beauty nails & makeup arts την οποία λατρεύω! Έχουμε πραγματικά πολύ κοινά γούστα και μου αρέσει ο τρόπος που εκφράζει την άποψή της και ο ενθουσιασμός της! Τη θεωρώ τη χαρά της ζωής παρ'όλο που δεν την ξέρω προσωπικά!
3. Η Nazh από το Nails World γιατί πραγματικά η κοπέλα έχει ταλέντο στο nail art!

6) Τι σε χαλάει να γράφει μία beauty blogger στο blog της?
Πιστεύω στην ελευθερία της έκφρασης και δεν με χαλάει καμιά άσχετη με τα καλλυντικά ανάρτηση. Είμαστε γυναίκες και μας αρέσει η ομορφιά και οτιδήποτε μας κάνει όμορφες. Τώρα αν εγώ θέλω να δείξω τα ρούχα μου ή τα καινούρια μου γυαλιά ή τη θάλασσα ή μια ωραία εικόνα με το κατοικίδιο μου ή κάτι που να με κάνει να νιώθω όμορφα και να θέλω να το μοιραστώ γιατί να με περιορίζει ο χαρακτηρισμός beauty blogger? Έχω φτιάξει ένα blog και θα αναρτώ ότι μου κάνει κέφι εμένα! Δεν αναγκάζω κανέναν να με ακολουθήσει!

7) Έχεις δημιουργήσει φιλίες ή επαφές μέσα από το beauty blogging με άλλες bloggers? (εάν ναι, ανέφερε ποιες!)
Φιλίες δεν μπορώ να πω ότι έχω, αλλά επαφές με κάποιες bloggers έχω!

8) Πιστεύεις ότι στο beauty blogging όσον αφορά την θεματολογία, όλα τα beauty blogs λίγο πολύ μοιάζουν μεταξύ τους?
Ε ναι σίγουρα όλες έχουμε ένα βασικό άξονα γύρω από τον οποίο  κινούμαστε, με κυριότερο τα reviews, hauls, αγαπημένα... από εκεί και πέρα η διαφορετικότητά μας έγκειται στις στην προσωπικότητά μας, στις προσωπικές μας ιδέες και στον τρόπο που παρουσιάζουμε τις ιδέες μας!

9)Τι έχεις να πεις για την αντιγραφή post ή ιδεών από άλλες bloggers? Έχει τύχει,να σε αντιγράψει άλλη blogger? Πως αντέδρασες?
Φυσικά και δεν συμφωνώ με την αντιγραφή post ή κομματιών από post μου χωρίς να υπάρχει αναφορά στο blog μου! Ακόμα και για τις ιδέες, αν μια blogger έχει εμπνευστεί από κάτι δικό μου θα ήθελα αναφέρεται το blog μου. Μέχρι στιγμής δεν έχει τύχει να δω κάποια blogger να με έχει αντιγράψει.

10) Τι είναι για σένα ομορφιά?
Για μένα η ομορφιά είναι η αυτοπεποίθησή μας! Αν νιώθουμε εμείς καλά με τον εαυτό μας τότε δείχνουμε ποιο όμορφες και λαμπερές από ποτέ!

11) Πες 2 beauty bloggers που μέσα από φώτο ίσως η και από κοντά,θεωρείς όμορφες!Δεν χρειάζεται να την παρακολουθείς ή να έχετε επαφές!
Από κοντά δεν έχω γνωρίσει καμία αλλά από τις φωτογραφίες τους θεωρώ πολύ όμορφες την Αλεξάνδρα από το Beauty Diary by Alexandra και την Μπέτυ από το My mint floral diary.

12) Επηρεάζεσαι από άλλες beauty bloggers όσον αφορά την αγορά προϊόντων η γενικά το blogging, θετικά ή αρνητικά?
Εννοείται! Πολλές από τις αγορές μου οφείλονται σε bloggers ή youtubers και έχω μια λίστα με πράγματα που θέλω πολύ να δοκιμάσω εξαιτίας τους!!! Και κάποιες φορές έχει τύχει να πάρω κάτι για το οποίο έχω διαβάσει κακή κριτική για να δω αν εγώ θα έχω την ίδια άποψη!

13) Πολλές bloggers εκθειάζουν προϊόντα που παραλαμβάνουν δωρεάν!Ποια είναι η γνώμη σου για αυτό;
Δεν είμαι αντίθετη στο να παίρνουν οι bloggers δωρεάν προϊόντα από τις εταιρείες! Αλλά το θεωρώ γελοίο να τα εκθειάζουν χωρίς να είναι αυτή η ειλικρινής τους άποψη! Ίσα ίσα που θεωρώ ότι μια αρνητική κριτική ή μια μέτρια θα βοηθήσει την εταιρεία να γίνει καλύτερη και δεν θα παραπλανήσει και εμάς που τη διαβάζουμε.

14) Σχολιάζεις σε άλλα posts άλλων blogs εύκολα; Λες την άποψη σου?Σου αρέσει να σχολιάζεις και να ανταλλάζεις απόψεις ομορφιάς?
Αν διαβάσω ένα post μου βγαίνει πολύ φυσικά να αφήσω και ένα σχόλιο είτε έχω κάτι να πω είτε απλά θέλω να αφήσω ένα σχόλιο για το ωραίο post! Κάποιες φορές όμως (ανάλογα και με τη διάθεσή μου) δεν έχω κάτι να πω και απλά δεν αφήνω σχόλιο!

15) Το μήνυμα που θέλεις να περάσεις από το beauty blog σου?
Στη δημιουργία και στην ομορφιά δεν υπάρχουν πρέπει! Ξεχάστε τους κανόνες και κάντε ότι σας κάνει να νιώθετε καλά με τον εαυτό σας! Η ομορφιά και η αυτοπεποίθηση πηγάζει από μέσα μας!


Αυτό ήταν το tag κορίτσια μου! Τις περισσότερες bloggers που ήθελα να κάνω tag τις έχουν κάνει ήδη τα κορίτσια! Αν θέλετε και δεν έχετε tagαριστεί μπορείτε φυσικά να κάνετε αυτό το πολύ όμορφο tag!






  


 

5 σχόλια:

  1. Πολύ όμορφες και ειλικρινείς οι απαντήσεις σου, με το που άρχισα να διαβάζω το post δεν περίμενα να με αναφέρεις.. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ και πολλά φιλάκια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πάρα πολύ ενδιαφέρουσες οι απαντήσεις σου, πολύ όμορφο ποστ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ωραίες οι απαντήσεις σου κορίτσι!!! συμφωνώ σε πολλές!!! πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για εσενα δηλαδη το blogging λειτούργησε λυτρωτικα θα ελεγα!στην δυσκολη περίοδο που ανεφερες!αυτο είναι υπέροχο!η δυναμη του blogging!πολυ ωραίες απαντησεις!σου εύχομαι απο εδώ και περα μόνο καλα στην ζωή σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ ωραίες απαντήσεις :) Φυσικά επηρεαζόμαστε η μία από την άλλη μέσω του blogging...Και αυτό είναι το ωραίο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή