Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

My summer beach bag (Τι έχω στην τσάντα θαλάσσης μου)


Τα περισσότερα χρόνια της ζωής μου τα έχω ζήσει δίπλα στη θάλασσα, οπότε με το που αρχίζει το καλοκαιράκι προμηθεύομαι τα απαραίτητα για την παραλία και τρέχω για βουτιές και ηλιοθεραπεία! Λατρεύω τη θάλασσα και οι ώρες που περνάω στην παραλία πραγματικά με αναζωογονούν και με χαλαρώνουν! Πάμε να δούμε τι κουβαλάω πάντα μαζί μου κάθε φορά που πηγαίνω για μπανάκι...

Φέτος εκτός των άλλων χρειαζόμουν καινούρια τσάντα θαλάσσης μιας και αυτή που χρησιμοποιούσα τα τελευταία 3 χρόνια σκίστηκε. Σε μια επίσκεψη μου στα Jumbo είδα αυτή την υπέροχη τσάντα και χωρίς να το πολυσκεφτώ την πήρα! Είναι ότι πρέπει για μένα ούτε υπερβολικά μεγάλη, αλλά ούτε και πολύ μικρή και φυσικά χωράει μέσα όλα μου τα πράγματα. Μέσα της λοιπόν βάζω την τεράστια ροζ-πορτοκαλί μου πετσέτα, το καπελάκι μου, τα γυαλιά ηλίου μου, μια χτένα με αραιά δόντια για να ξεμπλέκω τα μαλλιά μου, ένα περιοδικό ή κάποιο βιβλίο για να περνάει ευχάριστα και εποικοδομητικά η ώρα μου, ένα επιπλέον μαγιώ για να αλλάξω σε περίπτωση που θα περάσω πολλές ώρες στην παραλία ή που θα συνεχίσω με βολτούλα και φυσικά το νεσεσέρ μου! 



Στο νεσεσέρ μου (που είναι επίσης από τα Jumbo) εκτός από λεφτά, κλειδιά και κινητό, έχω τα αντηλιακά που επέλεξα φέτος το καλοκαίρι για την προστασία και το μαύρισμα μου. Για το πρόσωπό μου χρησιμοποιώ την Carroten BB Divine care Αντηλιακή κρέμα προσώπου spf 25, που μου δίνει μια ελαφριά κάλυψη και ομοιομορφία στο πρόσωπο γιατί έχει λίγο χρωματάκι, δεν είναι καθόλου βαριά ούτε λιπαρή και με έχει αφήσει πολύ ευχαριστημένη. Για το σώμα μου είπα να δοκιμάσω τη νέα Carroten Magic tan & protect Αντηλιακή κρέμα spf 20 την οποία και έχω λατρέψει γιατί έχει βουτυρένια υφή που εγώ λατρεύω, μυρίζει υπέροχα καρύδα, περιέχει χρυσόσκονη που δίνει μια ωραία λάμψη και με προστατεύει όσο θέλω βοηθώντας με να μαυρίσω λίγο πιο γρήγορα. Επειδή όμως δεν μαυρίζω πολύ εύκολα, χρησιμοποιώ σε συνδυασμό με την κρέμα της Carroten και το λαδάκι Hawaian Tropic Tanning Oil Luxurious coconut χωρίς δείκτη προστασίας. Το συγκεκριμένο λαδάκι εννοείται πως δεν το φοράω ποτέ μόνο του, μόνο σε συνδυασμό με κάποιο αντηλιακό που έχει δείκτη προστασίας. 

Μια καινούρια προσθήκη στο νεσεσέρ μου για την παραλία είναι το Garnier Ambre Solaire Dry Mist spf 20 ένα αντηλιακό σε μορφή σπρέι που χρησιμοποιώ όταν βιάζομαι ή όταν βαριέμαι να απλώσω τις κρέμες και τα λαδάκια μου. Είναι εξαιρετικά βολικό και ψεκάζω μόνη μου και την πλάτη μου, επίσης είναι ένας τρόπος να φορέσει αντηλιακό και ο καλός μου που δεν του αρέσει να απλώνει κρέμες πάνω του... άντρες, τι περιμένεις!!!

Πρέπει βέβαια να ξεκαθαρίσω ότι δεν βάζω μόνο μια φορά αντηλιακό, αλλά σε τακτά χρονικά διαστήματα το ανανεώνω ,χωρίς όμως να παστώνομαι ειδικά αν περάσω πολλές ώρες στον ήλιο, καθώς και κάθε φορά που βουτάω στη θάλασσα και συστείνω και σε εσάς να κάνετε το ίδιο, ακόμα και αν χρησιμοποιείται αντηλιακά με δείκτη προστασίας 50. Επίσης, αποφεύγω να κάνω ηλιοθεραπεία τις επικίνδυνες ώρες, δηλαδή 12-3 το μεσημέρι και απλώνω το αντηλιακό μου λίγο πριν βγω από το σπίτι, γιατί μέσα στο 30λεπτο που κάνει για να δράσει το αντηλιακό το δέρμα μου έχει προλάβει να πάρει από τον ήλιο όλες τις βιταμίνες και τα οφέλη που του προσφέρει.    


Και με αυτή την υπέροχη εικόνα της θάλασσας σας αποχαιρετώ (μέχρι το επόμενο ποστ, μη νομίζεται ότι θα πάω πουθενά!!) και εύχομαι να περνάτε όμορφα, να απολαμβάνετε τον ήλιο πάντα με προστασία και χωρίς υπερβολές. 

Αλήθεια εσείς τι έχετε στην τσάντα παραλία σας αυτό το καλοκαίρι???  Έχουμε κοινά???



5 σχόλια:

  1. πολύ όμορφη η τσάντα σου!
    τα αγαπώ τα hawaian !! μυρίζουν θεικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραία τα πράγματα της τσάντας σου! λατρεύω την μυρωδιά που έχουν τα Hawaian Tropic!!!! φιλάκιααααα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ααχ αυτο το λαδι μαυρισματος μυριζι θεϊκα..την καινουρια κρεμα της carotten δεν την εχω δοκιμασει ακομα..μαλλον ηρθε η ωρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μου έφτιαξε πολύ την διάθεση το post :) φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή